GOEDE DOSSIERKENNIS

DOELGERICHT. DOORTASTEND.

mr. Antoinette van Cappelle - arbeidsrecht advocaat
  • PALA – Post Academische Leergang Arbeidsrecht Erasmus Universiteit
  • Lid VAAN - Specialistenvereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland
  • Lid VRAA - Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten
  • Gecertificeerd (Extern) Vertrouwenspersoon
MR. ANTOINETTE VAN CAPPELLE

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht

Begin 1990 is Antoinette beëdigd tot advocaat en sinds 1993 heeft zij zich gespecialiseerd in het arbeidsrecht.

Of het nu gaat om een ontslag of om een arbeidsongeschikte werknemer, een concurrentiebeding of een geschil over arbeidsvoorwaarden, Antoinette treedt in individuele en in collectieve arbeidszaken op voor zowel ondernemingen als voor werknemers. Dat stelt haar goed in staat steeds alert te zijn op de belangen 'aan de andere kant'.

Daarnaast behandelt Antoinette zaken over (beweerdelijke) beroepsfouten, gemaakt in arbeidsrechtelijke dienstverlening (waarbij advocaten of arbodiensten aansprakelijk worden gesteld).

Antoinette heeft naast haar praktijk gedurende twee jaar gefungeerd als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Ook de hierbij opgedane ervaring en vaardigheden zet zij in ten behoeve van haar cliënten.

Rotterdam - arbeidsrecht advocaat

Denkend in oplossingen

Opgestroopte mouwen

Antoinette heeft het advocatenvak geleerd bij Nauta Dutilh, waar zij ruim 9 jaar met veel plezier heeft gewerkt. In haar stagetijd is haar geleerd dat de overhemden in Rotterdam met opgestroopte mouwen worden verkocht. Kijk, die sfeer spreekt haar aan.

Gevoel voor urgentie

Na ruim 9 jaar in loondienst is Antoinette een eigen kantoor begonnen, met meerdere advocaten in loondienst. Dat was van 1999 tot 2015. Sindsdien werkt Antoinette in kleiner verband met haar kantoor aan de Meent in Rotterdam.
In de Rotterdamse haven zijn meerdere cliënten van Antoinette te vinden. Werkgevers en werknemers. Zij waarderen haar aanpak – pragmatisch een zaak proberen op te lossen. En met gevoel voor urgentie. Ook andere bedrijven, culturele instellingen, arbodiensten en beroepsaansprakelijkheidsverzekeraars behoren tot de clientèle van Antoinette. Daarnaast treedt Antoinette op voor werknemers uit het midden- en hoger kader in individuele ontslagzaken.

Standvastige arbeidsrechtadvocaat

Antoinette staat met beide benen stevig op de grond. Nuchter van aard. Een aanpakker. Naast haar praktijk heeft zij ook drie kinderen grootgebracht. Hierdoor is Antoinette geworden wie zij nu is – flexibel en niet snel van de kaart als het veel of spannend wordt. Antoinette weet uit eigen ervaring hoe het is om voor een baas te werken. Ook weet zij hoe het is om mensen in dienst te hebben, te moeten opleiden en aan te sturen. Die ervaring komt haar goed van pas in haar praktijk. Zij heeft gevoel voor verhoudingen in het bedrijfsleven. En zij laat zich niet zomaar omver blazen door oververhitte wederpartijen. Rust bewaren en goede dossierkennis zijn haar wapens die dan het verschil maken.

Extern Vertrouwenspersoon

Omdat het voor bedrijven en instellingen steeds belangrijker wordt grensoverschrijdend gedrag en schending van integriteit te voorkomen, heeft Antoinette de opleiding tot vertrouwenspersoon gevolgd. Inmiddels is zij gecertificeerd als Extern Vertrouwenspersoon. Zij is inzetbaar als Extern Vertrouwenspersoon bij bedrijven die niet tot haar clientèle behoren. Meer informatie hierover kunt u vinden onder Vertrouwenspersoon. Daarnaast kan Antoinette de kennis die zij in deze opleiding heeft opgedaan inzetten ten behoeve van haar eigen cliënten.

PRAKTISCH. EFFICIËNT.

Arbeidsrecht specialist mr Antoinette van Cappelle

ARBEIDSRECHT ADVOCAAT

Wij kunnen snel schakelen.

Meer weten?
Vertrouwenspersoon mr Antoinette van Cappelle

VERTROUWENS
PERSOON

Wij zijn inzetbaar als Extern Vertrouwenspersoon.

Meer weten?

Een afspraak maken?